Ons vaste team bestaat uit:

Dirk van den Berg

Nadat in 2008 zijn echtgenote is overleden heeft hij de Salsa en andere Latijns Amerikaanse dansen ontdekt. Op de vlucht voor de eenzaamheid werd hij totaal verslaafd aan de dans, iedere dag tot laat in de nacht danste hij overal in Nederland tot ver in de wereld van Brazilië tot Indonesië. Dit 'medicijn' gaf hem zoveel plezier en energie, die hij graag met anderen wilde delen. Zijn eerste passie was 'het onderwijzen' o.a. binnen zijn functie als instructeur bij Defensie waarin hij de Gouden medaille van 35 jaar eerlijke en trouwe dienst heeft behaald. Binnen het lesgeven heeft hij zich steeds verder ontwikkeld, onder andere door het geven van karate, badminton en tennislessen.

Over zich zelf zegt hij:

"Als docent denk ik altijd na over mijn werk, en ik weet waar ik voor sta: 'het halen van leerdoelen'. Altijd maar doordenken en ontwikkelen. Ik ontvang graag feedback en als het kwartje bij mijn leerling(en) valt dan genieten zij maar ik het meest. Ze verder brengen betekent meer kennis aandragen zodat de les voor eenieder uitdagend blijft, zodat een ieder zich ook persoonlijk ontwikkelt. Als leraar voel ik me tevens leider van een groep mensen die ik naar een doel wil brengen, ongemerkt vormt zich een team. Een team werkt en is goed als er een goede sfeer is. Dan heb ik de mooiste baan van de wereld. P. s. Met dank aan mijn assistentes en danspartners".

Joke Pasman

"Eind 2010 heb ik de Latijns Amerikaanse dans ontdekt en vele cursussen salsa, bachata en Lambazouk gevolgd. Al sinds mijn jeugd ben ik aan het dansen; jazz ballet, flamenco dans. De laatste 15 jaar heb ik moderne dans en dansimprovosatie gedaan bij Andrea Meijer Rogge in Hilversum. Naast de Latijns Amerikaanse dans, is dansimprovisatie mijn passie. Een passie die ik ook binnen de lessen salsa wil gaan delen. Improviseren binnen de structuren van de LA salsa. Vóór het improviseren is de techniek belangrijk. Een goede techniek, waarbij de beweging steeds voortkomt vanuit je centrum in je buik, samengaand met de passie en ritmegevoel in je hele lichaam geeft je de vrijheid voor improviseren."

"Dan komt het moment dat de DANS begint, daar waar de passen ophouden te bestaan!"

Achtergrond: 1e graads docent Beeldende Kunsten, opleiding lichaamsgerichte coaching en massage.

Lana Smink

Op jonge leeftijd kon ik al niet stil zitten als er muziek klonk. In mijn jeugd heb ik veel streetdance gedaan en vervolgens ben ik in mijn studententijd gaan stijldansen. Dansen met een partner viel al gelijk in de smaak. Maar onder andere door het reizen in Midden- en Zuid-Amerika is mijn interesse voor Latijns-Amerikanse muziek gewekt. Zodoende stond ik opeens bij een salsales op de vloer en sindsdien heeft salsa mij niet meer los gelaten. De opzwepende salsa klanken in combinatie met de tropische sfeer en sociale contacten zorgen voor veel ontspanning, energie en positiviteit in mijn leven. Plus het feit dat je overal ter wereld, van Nederlands dorp tot wereldstad, op zoek kunt gaan naar de leukste salsa feesten en met iedereen kunt dansen. Salsa verbindt mensen en daar ligt de kracht. Als je die sfeer eenmaal proeft, dan zal salsa ook jouw hart veroveren. Dat wil ik mensen laten ervaren op een manier die bij hen past.

Dick Ravelli

Vroeger was dansen niet mijn ding. Voor mij bestond het uit een drankje drinken in de kroeg en dan een beetje met mijn hoofd knikken op het ritme van de muziek. Daar bleef het wel bij. Tot mijn partner heel graag op dansles wilde, ik daarvoor zwichtte en we bij Dirk en Joke een proefles hebben genomen. De proefles werd opgevolgt door meerdere lessen en dat zette zich voort in op vaste prik dansen en af en toe naar feestjes. Ondertussen is de proefles al een paar jaar geleden en is salsa (en wat andere stijlen) een deel van mijn leven. De vrolijke muziek en het "vrije dansen" vind ik heerlijk. Geen ingestudeerde pasjes, maar lekker doen wat je leuk vindt en wat je ligt. Vanwege mijn enthousiasme voor de dans en instructie bekwaamheid uit Defensie heeft Dirk mij benaderd of ik wilde helpen met lesgeven. Het leukste is om mensen kennis te laten maken met de wereld van de salsa en hen dan uiteindelijk ook enthousiast te zien worden.

Sanne Landzaad

In mijn studententijd ben ik begonnen aan stijldansen. Hoewel het partner dansen mij wel beviel vond ik de dansen maar wat stijfjes. Ik wilde het dansen bijna opgeven toen Lana mij overhaalde om een keer mee te gaan naar Zantvoort aan de Eem, waar elke donderdag avond Salsa wordt gedanst. Wat volgde waren een heleboel Salsa feesten, lessen en cursussen. Salsa heeft mij veroverd en laat mij niet meer los, zelfs niet tijdens het koken. Salsa geeft mij een vrolijk en zelfverzekerd gevoel. Dit is wat ik tijdens de lessen wil overbrengen. Niet alleen het vertrouwen in de beheersing van de Salsa technieken, maar ook een vrolijke avond met een hechte groep cursisten.